Uitleg invoeren spelverdelingen

Uitleg “Invoeren spelverdelingen”

 Eén van de voordelen van het lidmaatschap van de Nederlandse Bridge Bond is, dat we gebruik kunnen maken van de “Uitslagenservice”.
De uitslag van een bridgeavond wordt supersnel naar de bond verzonden, waarna deze uitslag voor ieder lid is te raadplegen op de site van BZA Meppel.

Alle zittingen zijn terug te vinden onder de uitslagenservice.
Door op een zitting te klikken verschijnt de uitslag van de betreffende zitting. Door daarna op uw eigen paar te klikken krijgt u het overzicht van de spellen die u die avond heeft gespeeld.
Door op het spelnummer te klikken ziet u hoe u en de andere paren dit spel gespeeld hebben. Maar hoe zag dat spel er ook al weer uit?

Dat kunnen we vrij eenvoudig oplossen door de spelverdelingen tijdens de eerste ronde van de bridgeavond even in te voeren.
Als het eerste spel is gespeeld, kiest Noord, nadat hij de uitslag heeft ingevoerd in het “kastje”, voor invoeren spelverdeling.
Vervolgens voert Noord één voor één zijn kaarten in. (kaartsymbool en nummer of nummer en kaartsymbool; volgorde maakt niet uit!)
Vervolgens noemt Oost één voor één zijn kaarten op, die Noord invoert.
Daarna is Zuid aan de beurt. Nadat de kaarten van Zuid zijn ingevoerd “weet” het kastje de verdeling van West. Dat hoeft dus niet meer te worden ingevoerd.

Door de spelverdelingen in te voeren tijdens de bridgeavond, verschijnen nu bij de resultaten van de spellen in de uitslagenservice ook de spelverdelingen!!!

Een ander voordeel is, dat het soms weleens gebeurt dat een kaart verkeerd wordt terug gestoken in de houder; de ene speler heeft 14 kaarten en de ander 12
De wedstrijdleider kan op het kastje de spelverdeling zien en er voor zorgen dat de juiste kaart weer bij de juiste speler komt.

Uiteraard kost het invoeren van de spelverdelingen wat tijd.
We zullen daarom de tijd in de eerste ronde aanpassen om iedereen de gelegenheid te geven om de spelverdelingen rustig te kunnen invoeren.
Het invoeren van één spelverdeling zal niet meer dan 1 à 2 minuten in beslag nemen.
Nadat iedere tafel de spellen heeft ingevoerd wordt in de tweede ronde de klok gezet.